tirsdag 18. september 2012

Scones

Jeg fikk lyst til å bidra med en bake-aktivitet til Barnas Hus, så i dag tok vi med deig til grove scones og et lite utvalg pepperkakeformer. Så var det bare å la barna boltre seg med å klappe deigen flat og trykke ut sine favorittfigurer. Flere koste seg og spiste litt mer av deigen enn mammaene strengt tatt syntes var nødvendig. Resultatet ble mange flotte og ikke minst gode scones-figurer som vi spiste som de var, eller med brunost eller baconost.

Flere syntes det var så godt at jeg lovte å dele oppskriften her på bloggen. Hjemme hos oss er sconesene en reserveløsning jeg tyr til når jeg er tom for brød. Gjør jeg det alene tar det vel maks en halvtime fra start til ferdig bakst. Med litt sukker i deigen og nybakt fra ovnen er det veldig populært blant ungene her i huset. Og i dag har jeg konkludert med at det også fungerer fint som en "aktivitet" for barn ned til 2 år i alle fall.

Du trenger:
550 gram / 9 dl hvetemel (jeg brukte halvparten fin sammalt hvete og halvparten hvetemel)
30 gram /2 ss sukker (kan sløyfes)
1 ss bakepulver
75 g / 5ss margarin
4 dl melk

Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Smelt margarinen, bland i melka og hell over i melblandingen. Rør til deigen er jevn, men ikke seig. Kjevle/klapp ut deigen og bruk gjerne pepperkakeformer for å lage fine figurer, eller del kakene opp med kniv.
Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar